070 511 70 11

Balans-therapie bij scoliose

Balans-therapie van Fysiotherapie Wassenaar kan heel waardevol zijn bij scoliose; een zijdelingse verkromming van de wervelkolom (ruggengraat). Scoliose is soms aangeboren, maar openbaart zich vaak pas rond de tien jaar. De oorzaak is meestal onbekend, maar kan liggen in afwijkingen van bot, zenuwen, spieren of bindweefsel. Ook kan scoliose op latere leeftijd ontstaan

Van kunststof brace naar spiercorset

 

Scoliose heeft een vermindering van de longwerking tot gevolg. Scoliose die op latere leeftijd ontstaat, geeft vaak pijnklachten en bewegingsbeperkingen. Veel kinderen met scoliose worden behandeld met een brace – een soort corset – om te voorkomen dat de ruggengraat verder verdraait. Een brace verzwakt echter de spieren. Balans-therapie is gericht op het creëren van rompstabiliteit. Dit zorgt ervoor dat de kunststof brace vervangen kan worden door een spiercorset.

Creëren van rompstabiliteit

Balans-therapie is ook bij scoliose gericht op het creëren van rompstabiliteit of core stability. De juiste oefeningen maken spieren sterker en verbeteren de doorbloeding en daarmee de algehele gezondheid. Een goede buikademhaling en het staan op de hielen zijn hierbij belangrijke zaken.

Wat kost balans-therapie?

Een consult (50 min.) kost 60 euro, die u direct na uw consult contant of per pin voldoet. Informeer bij uw verzekering naar eventuele vergoeding. Balans-therapie Dunnewolt is geregistreerd als fysiotherapeut onder nummer BIG 69033516204.

Basiscursus Balans-therapie Dunnewolt voor professionals in de praktijk.

reviews van onze clienten

De kracht van Balans-Therapie en de manier waarop die gegeven wordt door Solvegh Dunnewolt ligt in de veelzijdigheid van de oefeningen, het zelf kunnen oefenen met de bal thuis en de mate van intensiviteit die je zelf kunt bepalen. Na 30 jaar rugklachten en evenzovele verschillende therapieën bleek Balans-Therapie het grote verschil te maken. Ga naar Solvegh en besteed er daarna iedere dag een kwartiertje aan. Dat kan ik iedereen aanraden die tegen zichzelf zegt: En nu pik ik het niet langer, die stomme pijn!

B. de Vet

Balans-therapie ben ik dankbaar voor de deskundige en vriendelijke behandeling die ik wekelijks krijg.

I. Badon Ghijben

Al vele jaren geleden heb ik kennisgemaakt met de balans therapie en met Solvejg Dunnewolt wegens schouderklachten. En ik ben er gebleven ....want nadat mijn schouderpijn vertrokken was ben ik er op gewezen dat een niet correcte houding en/of beweging in vele gevallen de oorzaak kan zijn van rug- of andere klachten. En ik ben er nóg om het bij te houden.

D. de Koster

kosteloos balans-therapie ontdekken

Ontdek geheel vrijblijvend 30 minuten balans-therapie zonder kosten.
Laat uw gegevens achter en we bellen u terug voor een afspraak.