070 511 70 11

Fysiotherapie en balans-therapie; hoe werkt dat?

Fysiotherapie Wassenaar en Balans-therapie Dunnewolt zijn beide gericht op het verhelpen en voorkomen van allerlei pijnklachten – met name rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, hernia, RSI en klachten bij o.a. scoliose, MS, Parkinson, artrose en fybromylagie. De aanpak is steeds hetzelfde: het (her)vinden van uw juiste lichaamshouding. Dit doen we te oefenen met een zitbal en trampoline.

Bewegen met het brein

 

Balans-therapie van Fysiotherapie Wassenaar is gebaseerd op het idee dat u uw lichaam kunt leren voelen. Bewust het lichaam onbewust leren gebruiken. Dat begint met rompstabiliteit. Door uw hele romp te leren voelen en de natuurlijke houding (weer) aan te nemen, is het mogelijk van vrijwel alle klachten af te komen.

Oefenen met een bal

Een belangrijk onderdeel van balans-therapie van Fysiotherapie Wassenaar is de zitbal. Deze is bij ons te koop voor 35 euro. Voor trampolines verwijzen we u graag naar Bellicon. Een goede instructie (50 min.) bij aanschaf is noodzakelijk. Op een balansbal zit u actief en dynamisch. U traint automatisch uw evenwicht, spiercoördinatie en houdings- en bewegingsgevoel. Als u de bal thuis en op uw werk als zitmeubel gebruikt, voorkomt en geneest u lichamelijke klachten.

Wat kost balans-therapie?

Een consult (50 min.) kost 60 euro, die u direct na uw consult contant of per pin voldoet. Informeer bij uw verzekering naar eventuele vergoeding. Balans-therapie Dunnewolt is geregistreerd als fysiotherapeut onder nummer BIG 69033516204.

Basiscursus Balans-therapie Dunnewolt voor professionals in de praktijk.

reviews van onze clienten

De kracht van Balans-Therapie en de manier waarop die gegeven wordt door Solvegh Dunnewolt ligt in de veelzijdigheid van de oefeningen, het zelf kunnen oefenen met de bal thuis en de mate van intensiviteit die je zelf kunt bepalen. Na 30 jaar rugklachten en evenzovele verschillende therapieën bleek Balans-Therapie het grote verschil te maken. Ga naar Solvegh en besteed er daarna iedere dag een kwartiertje aan. Dat kan ik iedereen aanraden die tegen zichzelf zegt: En nu pik ik het niet langer, die stomme pijn!

B. de Vet

Balans-therapie ben ik dankbaar voor de deskundige en vriendelijke behandeling die ik wekelijks krijg.

I. Badon Ghijben

Al vele jaren geleden heb ik kennisgemaakt met de balans therapie en met Solvejg Dunnewolt wegens schouderklachten. En ik ben er gebleven ....want nadat mijn schouderpijn vertrokken was ben ik er op gewezen dat een niet correcte houding en/of beweging in vele gevallen de oorzaak kan zijn van rug- of andere klachten. En ik ben er nóg om het bij te houden.

D. de Koster

kosteloos balans-therapie ontdekken

Ontdek geheel vrijblijvend 30 minuten balans-therapie zonder kosten.
Laat uw gegevens achter en we bellen u terug voor een afspraak.