070 511 70 11

Balans-therapie en artrose, Parkinson, MS en fibromyalgie

Balans-therapie bewijst ook z’n waarde bij patiënten met artrose, Parkinson, MS en fibromyalgie.

Artrose: makkelijker bewegen door rompstabiliteit

 

Balans-therapie van Fysiotherapie Wassenaar is gebaseerd op het idee dat u uw lichaam kunt leren voelen. Bewust het lichaam onbewust leren gebruiken. Dat begint met rompstabiliteit. Door uw hele romp te leren voelen en de natuurlijke houding (weer) aan te nemen, is het mogelijk van vrijwel alle klachten af te komen.

Parkinson: pijn- én symptoombestrijding

Balans-therapie kan waardevol zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson, die veel pijnklachten hebben. Dit kan onderdeel van de ziekte zelf zijn of juist een gevolg van de ziekte. Met balans-therapie kunt u de pijn goed bestrijden. Ook symptomen als beven en spierstijfheid kunnen door balans-therapie grotendeels verdwijnen.

MS: versterking en versoepeling van spieren

Bij Multiple Sclerose (MS) kunnen patiënten met balans-therapie een direct waarneembare versterking en versoepeling van de spieren ervaren. Dit maakt dat de MS-patiënt letterlijk beter ‘in balans’ is. Dat is van groot belang, want stress kan MS-symptomen uitlokken en verergeren. De patiënt wordt zelfbewuster en krijgt dankzij balans-therapie de regie over zijn leven weer in handen.

Fibromyalgie: grip op het eigen lichaam

Door voortdurende pijn slapen veel fibromyalgiepatiënten slecht, met vele andere klachten tot gevolg. Mensen met fibromyalgie of soortgelijke klachten hebben vaak baat bij balans-therapie. Door consequente uitvoering van de oefeningen, kunnen klachten zelfs volledig verdwijnen. Het belangrijkste is dat de patiënt weer zelfbewust wordt en ‘grip’ krijgt op het eigen lichaam.

Bekkeninstabiliteit en RSI

Naast de genoemde klachten is balans-therapie ook effectief bij bekkeninstabiliteit en RSI. De helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn. Bekkeninstabiliteit kan ook ontstaan door overbelasting of een ongeval en kan dus ook bij mannen voorkomen. RSI is de verzamelnaam voor klachten in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellenbogen, polsen, handen en vingers. Een andere naam voor RSI is CANS.

kosteloos balans-therapie ontdekken

Ontdek geheel vrijblijvend 30 minuten balans-therapie zonder kosten.
Laat uw gegevens achter en we bellen u terug voor een afspraak.