Wat zeggen onze patiënten

 

Op deze website vindt u heel veel informatie over balans-therapie. Maar wilt u weten wat de ervaringen van patiënten zijn die gekozen hebben voor Balans-therapie Dunnewolt? Lees hier hun ervaringen.

 

"Ik laat mij niet opereren"

Sinds mijn 13e heb ik een scoliose. Die is niet geopereerd omdat men toen vond dat de scoliose met houdingscorrectie en oefentherapie voldoende gestabiliseerd werd. Lang heb ik geen noemenswaardige klachten gehad. Maar na mijn 45e kreeg ik steeds meer pijnklachten en werd de belastbaarheid van mijn rug minder. Sindsdien heb ik twee orthopedisch chirurgen bezocht van wie ik tegenstelde adviezen kreeg om wel/niet te opereren. Ik ben gaan zoeken naar therapie en kwam terecht bij Balans-therapie Dunnewolt. Balans-therapie heeft de pijnklachten aanzienlijk verminderd. Ik kan blijven werken en zelfstandig het huishouden doen. Ik laat mij dan ook niet opereren.

 

"Mijn leven is kwalitatief verbeterd"

Sinds m'n 17e heb ik, na een groeispurt, last gekregen van (onder)rugklachten. Zestien jaar lang bezocht ik fysiotherapeuten, manueel therapeuten, een chiropractor, acupuncturist, podoloog en osteopaat. Ook zijn er foto's gemaakt. Geen enkele behandelmethode had een langdurige uitwerking. De laatste jaren zijn de klachten dusdanig verergerd dat ik m'n hobby's niet meer kon uitoefenen. Via een oud-patiënt kwam ik met Balans-therapie Dunnewolt in contact. Vanaf dag 1 is het resultaat duidelijk merkbaar. Ik kan zelfs m'n hobby's tennis en voetbal weer actief uitoefenen. In tegenstelling tot andere behandelmethodes onderscheidt deze methode zich doordat je de oorzaak van de problemen aanpakt. Mijn leven is kwalitatief verbeterd.

 

"Onwijs bedankt!"

Graag wil ik even laten weten dat ik ontzettend blij ben met balans-therapie. Na jaren het gevoel te krijgen gestraft te worden voor mijn rug door het dragen van een brace en slechte fysiotherapie, ben ik blij nu eens écht geholpen te worden. Ook is het fijn om te ontdekken dat het op een leuke manier kan en geen straf hoeft te zijn. Ik kan nu ook zelf thuis op mijn bal (leuke) oefeningen doen waardoor ik al veel minder last heb van mijn klachten. En als ik bij u ben geweest, zijn deze klachten al helemaal verholpen. Onwijs bedankt voor de dingen die u mij geleerd heeft en die ik nog leren mag bij u!

 

 

"Een schot in de roos"

15 à 20 jaar geleden ben ik wegens nekklachten bij Balans-therapie Dunnewolt gekomen. Een schot in de roos. De behandelmethode sprak mij zeer aan en ik werd daarin bevestigd toen ik later last had van een tennisarm. Zij behandelde niet slechts de pijnlijke plekken, maar keek allereerst naar mijn lichaamshouding. Tien jaar geleden werd bij mij de ziekte van Parkinson geconstateerd. Toen de neuroloog fysiotherapie adviseerde, aarzelde ik niet om naar mevrouw Dunnewolt te gaan. De balans-therapie zou mij opnieuw helpen. Niet alleen is mijn lichaamshouding nog redelijk goed, ik kan ook behoorlijk veel doen zoals tennis, golf en lopen in de bergen. Ook de neuroloog ziet het gunstige effect van deze therapie.

 

"Mijn leven teruggekregen"

Vanaf mijn 18e kamp ik met (erfelijke) slijtage aan knie- en heupgewrichten. In 15 jaar tijd ben ik 12 keer preventief geopereerd om het vervangen van heupen en knieën zolang mogelijk uit te stellen. Mijn leven met kleine kinderen van 5, 3 en 1 was moeilijk, pijnlijk en verdrietig. Ik stond alweer op de wachtlijst voor de volgende operatie toen ik Solvejg Dunnewolt ontmoette. Zij keerde in drie sessies mijn hele leven 180 graden om. Ze overtuigde me dat ik zelf de kracht had om met een simpele bal mijn lichaam weer in balans te krijgen. 'Baat het niet dan schaadt het niet,' dacht ik. Na een half jaar liet ik mezelf van de wachtlijst halen. Ik kon zelf mijn lichaam zo beheersen, dat ik ondanks mijn handicap nauwelijks meer pijn hoef te hebben. Ook mijn man, die volkomen gezond is, heeft twee sessies gedaan om te zien wat de therapie voor gezonde mensen kan betekenen. Ook hij heeft meer energie gekregen door met behulp van de bal goed te gaan staan. Ik adviseer iedereen een sessie te doen om te ervaren hoe heerlijk het is om te voelen dat je zelf in staat bent je lichaam gezonder te maken en te houden met niets anders dan een bal en je eigen hersenen!

 

"Gek van de pijn"

Ruim 30 jaar heb ik rugproblemen. Heb allerlei therapieën gevolgd, soms met tijdelijke verlichting. Midden 2007 was de pijn ondragelijk en een MRI-scan duidde op stenose, veroorzaakt door een weggezakte wervel. Het was niet te genezen en er werd gezegd dat mensen met stenose invalide kunnen worden. Een operatie was uiteindelijk de enige oplossing. Inmiddels werd ik gek van de pijn; nog geen twee minuten kon ik lopen. Alleen door op mijn hurken te zitten kon ik de pijn even verlichten. Van de hele sterke pijnstillers werd ik helaas doodziek. Intussen kwam ik in contact met Balans-therapie Dunnewolt. Door de oefeningen op de bal en te zitten op de bal wordt het een automatisme om een rechte houding te hebben. Spanningen in nek en rug verdwijnen en beknelde zenuwen komen weer vrij. Het ongelooflijke gebeurde. Al na drie weken voelde ik verbetering en na een jaar gaat het nog steeds fantastisch. Zonder operatie! Ik vind het nog steeds een wonder hoe die simpele bal mij zo heeft kunnen helpen.

 

Verder lezen of terug naar overzicht Fysiotherapie Wassenaar.

© Balans-therapie Dunnewolt 2016