Uw juiste lichaamshouding (her)vinden

 

Met Balans-therapie Dunnewolt leert u uw juiste lichaamshouding te (her)vinden. Hierdoor verhelpt en voorkomt u klachten als rug- en hoofdpijn, RSI en hernia. Het uitgangspunt is even eenvoudig als duidelijk.

 

Verbeteren van de continue correctie

Het autonome zenuwstelsel regelt de lichaamshouding zonder dat wij ons hiervan bewust zijn. We kunnen dit beïnvloeden door het evenwichtssysteem te stimuleren. Door de continue correctie van het lichaam verbeteren het houdings- en bewegingsgevoel én de spier- en gewrichtsfuncties.

 

Leer uw lichaam kennen en goed gebruiken

Met balans-therapie leert u uw lichaam eerst goed te voelen en te gebruiken. Vrijwel iedereen ervaart al tijdens de eerste behandeling hoe het voelt als het lichaam in balans is. Dit motiveert om verder te oefenen, tot het punt waarop u niet meer terugvalt. Het behandelproces van balans-therapie is cliëntgericht. U stelt uw eigen doelen en u neemt zelf de verantwoording om deze doelen te behalen. De behandelaar, Solvejg Dunnewolt, biedt informatie en vaardigheidstraining en begeleidt en ondersteunt u tijdens uw genezingsproces.

 

 

Neem de regie over uw eigen lichaam

U leert in balans te komen door oefeningen uit te voeren met ballen en/of een trampoline. U oefent thuis, de therapeut controleert de uitvoering van de oefeningen in de praktijk. Voor veel patiënten -ook met chronische aandoeningen- geldt dat ze maar enkele keren terug hoeven te komen. Door regelmatig zelf de oefeningen te doen, krijgt u de regie over uw eigen lichaam terug. Balans-therapie is ook zeer geschikt ter preventie van klachten en zorgt tot wel 30% meer energie!

 

Verder lezen of terug naar overzicht Fysiotherapie Wassenaar.

© Balans-therapie Dunnewolt 2016