Het juiste gebruik van de bal

 

Een belangrijk onderdeel van balans-therapie is de bal. Het juiste gebruik van de bal begint met de aanschaf van de juiste bal. Daarna is een goede instructie noodzakelijk om de gewenste resultaten te verkrijgen.

 

De bal als zitmeubel

Zowel ter voorkoming als genezing van lichamelijke klachten als RSI / CANS kunt u thuis en op uw werk de balansbal als zitmeubel gebruiken. Op een balansbal zitten is een actieve en dynamische vorm van zitten. U traint automatisch uw evenwicht, spiercoördinatie en houdings- en bewegingsgevoel. Door deze actieve manier van zitten voorkomt u dat spieren verkrampen. Bij stress of pijn kunt u eenvoudig ontspannings- of bewegingsoefeningen doen.

 

Meer dan alleen een zitbal

Voor een optimaal gebruik van de zitbal op kantoor is het nodig om de ergonomie van de totale werkplek te herzien. Het toetsenbord moet bijvoorbeeld boven de bovenbenen geplaatst zijn en een leesplank ontlast de nekspieren. Ook kinderen op school kunnen de zitbal gebruiken. De zitbal ondersteunt en bevordert de natuurlijke bewegingsdrang bij kinderen. Het lichaam blijft actief bezig en houdt het kind alert.

 

 

Zonder therapie: geen bal aan!

De juiste zitbal is bij ons te koop voor 35 euro. Zonder duidelijke uitleg over het gebruik van de bal en de juiste houding is het niet zinvol om de bal te gebruiken. We raden u aan om hiervoor een consult aan te vragen van 50 minuten.

 

Verder lezen of terug naar overzicht Fysiotherapie Wassenaar.

© Balans-therapie Dunnewolt 2016