Hernia nek (Rug-, nek- en hoofdpijn)

 

Veel mensen (leren) leven met pijn. Vooral hernia nek met rug-, nek- en hoofdpijn; klachten waarmee een huisarts vaak niet veel kan. Net zoals hernia, dat vroeger sneller geopereerd werd dan tegenwoordig. Steeds vaker wordt hiermee gewacht omdat een hernia in 80 procent van de gevallen het lichaam de uitstulping van de tussenwervelschijf zelf opruimt. Ook het advies om zes weken ‘plat’ te gaan is achterhaald. Blijven bewegen blijft stukken effectiever.

 

De juiste lichaamshouding

De oorzaak en de oplossing van hernia nek (rug-, nek- en hoofdpijn) en hernia zitten vaak in de lichaamshouding. Pijnklachten kunnen verdwijnen als u de juiste lichaamshouding aanneemt. Niet het bekende ‘schouders naar achteren, borst vooruit’. Integendeel zelfs. De juiste lichaamshouding ervaart u met balans-therapie.

 

 

Rompstabiliteit - leer uw juiste balans te vinden

Leer uw evenwichtssysteem te activeren door oefeningen te doen met de zitbal of trampoline. Tijdens de eerste behandeling merkt u hoe het voelt als uw lichaam optimaal in balans is. Dat voelt én bewijst u uzelf door krachten te benutten waarvan u niet wist dat u ze had. Balans-therapie is een even simpele als doeltreffende behandelwijze waarmee u voorgoed van uw pijnklachten kunt afkomen. Door het vinden van de juiste balans pakt u de oorzaak van de klachten aan en niet de gevolgen.

 

Terug naar overzicht klachten.

hernia nek

© Balans-therapie Dunnewolt 2016