Bekkeninstabiliteit oefeningen

 

De helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenpijn of lage rugpijn. In de zwangerschap worden de verschillende verbindingen in het bekken soepeler en rekbaarder. Dit ter voorbereiding op de bevalling; de baby moet immers door het bekken naar buiten. Een bekken dat een beetje 'meegeeft' kan hierbij behulpzaam zijn. De versoepeling van de verbindingen tussen de bekkenbeenderen maakt dat deze beweeglijker worden ten opzichte van elkaar. Dit gaat soms gepaard met pijnklachten.

 

Meerdere oorzaken bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit kan ook ontstaan door overbelasting of een ongeval. Mannen kunnen dus ook last hebben van deze klachten. Wat de oorzaak ook is, Fysiotherapie Wassenaar (balans-therapie Dunnewolt) is zeer geschikt voor bekkeninstabiliteit oefeningen. Door het aanleren van de juiste lichaamshouding en het activeren van alle spieren, kunnen klachten zeer snel worden verholpen. Ook bij de behandeling van bekkeninstabiliteit gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten in plaats van de gevolgen ervan te bestrijden.

 

 

Bekkeninstabiliteit oefeningen voor bodemspierklachten

Naast de behandeling van bekkeninstabiliteit kan balans-therapie ook effectief zijn bij klachten rondom bekkenbodemspierklachten. Door de bekkenbodemspieren te versterken door bekkeninstabiliteit oefeningen leert u goed gebruik te maken van uw bekkenbodemspieren. Daardoor kunt u urineverlies bij hoesten of lachen voorkomen of verminderen.

 

Terug naar overzicht klachten.

bekkeninstabiliteit oefeningen

© Balans-therapie Dunnewolt 2016